torstai 19. toukokuuta 2016

Ensimmäiset päivät kotona..

Lauantai
Viime yö meni yllättävän hyvin. Varsinaista kipua ei juurikaan ollut, lähinnä epämukavuuden tunnetta. Nenä on aivan tukossa kuivuneesta verestä ja varmaan osin turvotuksesta. Aamulla söin join puuroa kupin reunalta hörppimällä. Pikkulusikka mahtuu just ja just lenkkien välistä, mutta vie huomattavasti enemmän aikaa, kun jokainen lusikallinen pitää kohdistaa peilin avulla suuhun asti. Suun aukeamisen kanssa ei ole ongelmaa. Aamuin ja illoin (joskus päivälläkin) corsodyl- purskuttelu tai muu vastaava, joka sisältää klooriheksidiiniä. Tänä aamuna kun purskuttelin suuta, hökäisin corsodylit henkeen. Tulipahan samalla huuhdottua nenä ja nielukin. Haavaa kirvelee muutamista kohdista. Turvotus on siirtynyt vähän alemmaksi kasvoilla ja palautuva tunto aiheuttaa kihelmöintiä ylähuulessa, poskissa ja nenänpielissä. Toinen poski on vielä lähes tunnoton, samoin nenän sivu ja huulen vasen reuna.
Sunnuntai
Heräsin aamulla kuuden aikoihin ottamaan lääkkeet. Tukala hengittää, kun kuivunutta verta sieraimet täynnä. Kosteuttava nenäsuihke käytössä. Aamupalan syönti oli vähän hankalaa, kun happi kulki vain suun kautta, muuten syöminen ei ole tuottanut juurikaan ongelmia. Jos ei sotkua lasketa! Iho on ruennut kuoriutumaan poskista ja kasvoja pestessä huulista lähti myös isoja suikaleita. Yäk! Ylin ihokerros mennyt siis "kuolioon" turvotuksen takia. Huulia saa rasvailla ahkeraan. Silmien alapuolella tuntuu omituinen paine. Jaksoin vähän aikaa katsoa telkkaria ja rupesin myös lukemaan kirjaa. Nauraminen sattuu, en suosittele katsomaan ainakaan komedioita.
Maanantai
Herään taas aamulla lääkkeiden ottoon, ihme kyllä nyt ei satu mihinkään ja pahin turvotuskin alkaa olla takanapäin tai sitten siihen on vaan tottunut. Puhuminen onnistuu aika hyvin, mutta esim.P- kirjain on hankala lausua. Noh, vastahan tässä on alle viikko mennyt, joten ei stressiä. Ihmeen hyvin sujunut siis tähän asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti