maanantai 27. helmikuuta 2017

Hampaiden lasertehovalkaisu

Kävin maksuttomassa hampaiden valkaisun arvioinnissa Cocodensilla. Katsottiin missä kunnossa hampaat ja ikenet ovat. Parhaan lopputuloksen ja turvallisen valkaisun edellytys on puhdas ja terve suu. Oikomishoidon aikana ienvetäymää on tullut useampaan hampaaseen. Suositeltiin käyttämään vihloville hampaille tarkoitettua hammastahnaa (sensitiivinen hammastahna) muutama viikko ennen toimenpidettä ja sen jäkeen. Tämä ennaltaehkäisee hampaiden yliherkkyyttä valkaisun aikana ja sen jälkeen. Yhdistelmävalkaisupaketti, jonka valitsin sisältää mahdollisen hammaskivenpoiston, soodapuhdistuksen, jäljennökset, valkaisumuotit, säilytyskotelon, kotivalkaisuaineet ja vastaanottovalkaisun.

Odotusaula on ihanan viihtyisä
Ennen valkaisua tarkastettiin vielä arviokäynnillä määritelty hampaiden tämänhetkinen sävy ja käytiin läpi valkaisun vaiheet. Sain ylleni myös ihanan lämpimän viltin.


Ikenet, huulet ja ienvetäymän takia paljastuneet hammaskaulat suojattiin huolellisesti, näin valkaisugeeliä ei vahingossakaan pääse valumaan sinne minne sitä ei kuulu.

Ensimmäisen käsittelyn jälkeen

Hymyalueelle levitettiin kahteen kertaan 35%:inen vetyperoksidipohjainen valkaisugeeli, jonka vaikutusta tehostettiin laservalolla. Valkaisugeeli vaikuttaa parhaiten hampaiden kiilteeseen, sekä hammasluuhun. Hampaiden sävy voi muuttua yhdellä käyntikerralla jopa 5-10 astetta vaaleammaksi. Tämä on yksilöllistä ja lopputulokseen vaikuttaa ikä, kiilteen kunto ja värjäymien syyt. Itselläni hampaat vaalenivat yllättävän hyvin. Alaetuhampaissa esiintyi jonkin verran vihlontaa toimenpiteen aikana ja sen jälkeen, mutta "tuikkasut" menivät onneksi nopeasti ohi. Ennen valkaisua kannattaa myös ottaa huomioon, että mahdolliset paikat tai muovipinnat eivät vaalene ja ne voidaan joutua vaihtamaan. Kannattaa kuitenkin odottaa muutama viikko, että hampaiden sävy tasoittuu. Hampaat voivat myös näyttää "kirjavilta" heti toimenpiteen jälkeen hampaiden pintojen kuivumisen vuoksi, tähän pätee sama sääntö.
 
Valkaisugeeli aktivoidaan laservalolla
Käsittelyn jälkeen hampaat huuhdottiin huolellisesti ja tarkastettiin uusi vaaleampi sävy. Wau! Lopuksi pinnoille levitettiin vielä GC Tooth Moussea antamaan lisäsuojaa ja stimuloimaan syljeneritystä. Tämä on kuin hampaiden oma hoitoaine!

Aika hyviin tuloksiin päästiin
Ennen- jälkeen
Makuja on monia: vanilja, tutti frutti, mansikka, meloni ja minttu
Valkaisun jälkeen tulee olla syömättä 2h (vettä saa juoda). Seuraavan 48h aikana tulee välttää värjääviä tai happamia ruokia, sekä juomia, kuten kahvia, teetä, suklaata, salmiakkia, soijaa, ketsuppia, punajuurta, currya, soodaa, appelsiineja jne.. Myös kirkkaat huulipunat kannattaa jättää meikkilaukkuun. Jotkin hammastahnat voivat myös värjätä hampaita, kannattaa suosia valkoisia tahnoja!

Kotivalkaisumuotit
Sain mukaani valkaisumuotit, jotka on valmistettu omista hampaista otettujen muottien mukaan. Yhdistelmävalkaisussa hoitoa jatketaan vielä kotona parhaan lopputuloksen saamiseksi. Jatkossa ylläpitovalkaisun voi tehdä tarpeen mukaan esim. joka kolmas kuukausi tai vaikka kerran vuodessa. Hampaat puhdistetaan kuten normaalisti. Valkaisugeeliä puristetaan yksitellen jokaisen muotissa olevan hampaan kohdalle, lukuunottamatta kahta viimeistä. Muotit asetellaan suuhun sormin painelemalla. Muotteja pidetään vähintään 1-2h päivässä tai mielellään yön yli. Itselläni on vielä retentiokoje ympärivuorokautisessa käytössä (paitsi tietenkin syödessä), niin yön yli pito ei onnistunut. Muotit tulee huuhdella kylmällä vedellä aina kun ne poistetaan suusta, itse suosin myös harjausta. Säilyttämällä muotit kotelossa varmistat etteivät ne menetä muotoaan.

Kotivalkaisuaineet säilyvät jääkaapissa 7/2018 asti. Avattuna muutamia viikkoja.

Valkaisumuotit

Suosittelen lämpimästi Cocodensin palveluita!:)
Lisätietoja heidän tarjoamista palveluista TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti