keskiviikko 31. elokuuta 2016

Jopas on aika vierähänyt taas..

Tässä on taas hetki hurahtanut, kun olen mitään kirjoitellut. Parantuminen on lähtenyt hyvään malliin ja isompia ongelmia ei ole ollut. Kitalakeen tunto palautunut, ikenien tunto vielä jossain. Vasemmalla puolella "silmän alla", poskessa ja nenänpielessä on samanlainen tunne, kun joskus on nukahtanut käden päälle ja se on puutunut ja sitä nipistelee. Eiköhän se siitä vielä häviä tai siis palaudu! Tähän väliin on taas mahtunut jokunen hammaslääkärikäynti. Viimeksi vaihdettiin alapuolen kaari. Lenkit muuten entiseen malliin, mutta sivuttaisen yölenkin saa jättää pois. Aiemmin oli puhetta, että raudoista voisi päästä eroon jo lokakuussa, jonka jälkeen aloitettaisiin ylläpitohoito (retentiokoje), mutta varmaan joulukuulle menee. Yläpuolelle lisättiin muutamat voimalenkit vetämään kulmahampaiden rakoja yhteen.

Kettulenkit

4 kommenttia:

 1. Oon ihan kade, kun sulla oikomishoito ja leukaluuleikkaus-prosessi loppusuorella. Mulla prosessi vasta alkuvaiheessa (oikomishoidon aloituspalaveri 9.11). Mulla lapsena tehty oikomishoito eikä oikeen innostais lähtee taas siihen prosessiin ja vielä leikkaus päälle. Sain rohkaisua sun blogista, että ehkä mäkin selviän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alussa tuntu et tää on ikuisuusprojekti, mutta kun leikkauspäivä vihdoin koitti, niin ajatteli et mites tää tulikin näin äkkiä. Ja varsinkin leikkauksen jälkeen aika on menny ihan hujauksessa. Varmaan sitä niin kovasti odotti ja mietti et toivottavasti kaikki sujuis hyvin. Jotenkin oli odottanut tai varautunut siihen et ois jotenki ihan toistaitonen leikkauksen jälkeen, mutta ei se sit ihan niin mennytkään. Eka viikko olin tosi väsynyt ja aikalailla meni maatessa päivät, mut sit alkoi makaaminen tympiä jo sen verran että oli päästävä kunnolla liikkeeseen! Toipuminen on toki yksilöllistä, toisilla se kestää kauemmin. Ärsyttävintä oli varmaan se turvotus ja paineen tunne. Ja ihmisten tuijotus (varmaan ajattelivat että onpas ukko hakannu ton hyvään kuntoon), mut huumorilla vaan! Niin sitä varmaan itekki tuijottas jos vastaan ois samannäkönen tullu:D Tuntuu että vasta nyt alkaa olla turvotukset kokonaan poissa, ehkä vasemmalla puolella vielä vähän jäljellä..? Millasta purentaa sulla hoidetaan? Tsemppiä sulle tähän prosessiin, eiköhän kaikki suju oikein hyvin!:)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kyllä siitä selviää:) Ja kipuja ei tarvii pelätä, nykyään on niin hyvät kivunlievitykset. Hoitaja kävi yölläkin kysymässä miten siellä pärjäillään? Onko kipuja? Tarviitko lisää lääkettä? Ja kuskas kylmäpakkauksia jne.. Kotona pärjäs oikein hyvin burana/ panadol setillä. Mulla oli kans peskana jos jonkinmoista härpäkettä ja ois leikattu jo pituuskasvun loputtua, mutta en suostunut silloin. Nyt sitten rupesi vaivaamaan sen verran että oli aloitettava koko homma alusta. Laitahhan välikuulumisia tulemaan:)

   Poista