keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Viisaudenhampaan leikkaus

Kävin tänään viisaudenhampaan poistossa suu- ja leukakirurgian poliklinikalla. Viisuri ei ollut vielä puhjennut, joten jouduttiin avaamaan ientä, jotta saadaan hammas näkyviin. Normaalisti hampaan olisi annettu puhjeta rauhassa ja poistettu luultavasti joskus, jos olisi ruennut vaivaamaan, mutta omassa tapauksessa poisto tehtiin tulevaa leikkausta ajatellen. Juuret sijaitsivat leikkausalueella, joten poisto oli välttämätön.
Tunti ennen toimenpidettä otin kotona esilääkityksen, jonka sain viime kerralla mukaan. Antibioottia 2 g sekä tulehduskipulääkettä 600 mg. Toimenpide oli täysin kivuton, lukuunottamatta irrotusvaihetta, joka vähän nipisti huuleen ja poskeen. Taisi olla sen verran tiukassa, että sai ihan tosissaan kiskoa. Pari kolme tikkiä ja valmista tuli. Varmaan kokonaisuudessaan 20 minuuttia meni. Pari päivää sairaslomaa ja jääpalapussi mukaan.
Poistopäivänä tulee välttää fyysistä rasitusta, saunomista, sekä kuumia ruokia/ juomia. Nämä voivat aiheuttaa jälkivuotoa. Leikkauspäivä tosin sattuikin olemaan vapaa, joten töistäkään ei tarvinnut olla pois kuin seuraava päivä. Turvotus olikin aika mahtava. Viimeksi kun poistettiin viisureita, kokemus ei ollut yhtä hyvä, verenvuoto ei meinannut tyrehtyä millään ja syöminen oli tosi hankalaa. Nyt onnistui sekin jo illasta suht normaalisti, eikä antibioottikuuriakaan tarvinnut. Viikon ajan Corsodyl- purskuttelu hampaiden pesun jälkeen, siinäpä se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti